/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Lucrările de reabilitare a Stației de Epurare din Chișinău întârzie cu șase luni. Ce s-a făcut până acum

missing
05 februarie 2019, ora 10:19

Lucrările de reabilitare a Stației de Epurare din Chișinău sunt în întârziere cu circa jumătate de an, în raport cu termenul stabilit inițial de antreprenor, potrivit reprezentanților S. A Apă-Canal Chișinău (ACC).

Timp de patru luni de la pornirea lucrărilor, s-au proiectat obiectivele pentru construcțiile civile și a fost expediat spre aprobare calculul procesului tehnologic de tratare a nămolului și proiectele privind echipamentele care urmează a fi instalate, informează reprezentanții ACC.

„În prezent se află în plin proces construcția pentru amplasarea containerelor, precum și fundația depozitului pentru siloz, ceea ce va permite stocarea adițională a nămolului pentru o perioadă de 24 de ore. În scurt timp antreprenorul planifică începerea lucrărilor pentru Stația principală de pompare a apelor uzate, precum și a deznisipatoarelor”, se menționează într-un comunicat de presă al ACC.

De asemenea, de la începutul anului au fost efectuate lucrări de demolare a Stației de pompare a nămolului primar, precum și a îngroșătorului de nămol.

Contractul privind „Reabilitarea Stației de Epurare a Apelor Uzate și Linia Nouă de Tratare a Nămolului” a fost lansat în ianuarie 2018. Finalizarea acestuia va avea loc în 2021. Acesta prevede renovarea și implementarea unei noi linii de tratare a nămolului. Lucrările se vor desfășura în două etape: construcție pe linia apei și construcție pe baza de nămol.

Proiectul se desfășoară în cadrul Programului de Dezvoltare a Serviciilor de Alimentare cu Apă din municipiul Chişinău, finanţat din sursele creditelor Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), a Băncii Europene de Investiţii (BEI), în valoare totală de circa 61,8 mln EUR şi a grantului investiţional acordat de către Uniunea Europeană, prin Facilitatea de Investiţii pentru Vecinătate (UE FIV).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram