/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Poroșenco vrea să interzică observatorii ruși la alegerile prezidențiale din Ucraina, de la finele lunii martie

missing
05 februarie 2019, ora 09:26

Petro Poroșenco, președintele Ucrainei, vrea să interzică observatorii ruși la alegerile prezidențiale care vor avea loc în statul vecin la finele lunii martie a acestui an.

Potrivit Rbc.ua, președintele ucrainean va emite un decret prin care va dispune ca grănicerii ucraineni să nu permită observatorilor ruși să intre pe teritoriul Ucrainei.

Vreau să vă spun că eu, în calitate de președinte al Ucrainei și comandant suprem al armatei, voi emite emite un ordin pentru Serviciul de Grăniceri al Ucrainei, să le fie permisă intrarea pe teritoriul țării (n.r.. observatorilor ruși). Vă garantez că ordinul comandantului suprem va fi executat”, a spus Poroșenko în cadrul unei emisiuni TV.

Sursa citată scrie, făcând referire la Serviciul de Informații al Ucrainei, că autoritățile ruse ar fi alocat suplimentar circa 350 de milioane dolari, serviciilor speciale de la Moscova, pentru diverse activități legate de alegerile din Ucraina în 2019.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram