Un grup de persoane care ar fi fabricat droguri a fost document pe parcursul a două luni de către ofițerii de investigații a sectorului Botanica. Ulterior, oamenii legii au efectuat patru percheziții, în urma cărora au fost reținute trei persoane.

Astfel, o femeie de 45 de ani avea rolul de organizator al schemei criminale şi anume organiza prepararea şi realizarea narcoticelor în cantităţi deosebit de mari, și doi bărbați de 25 și respectiv 34 de ani aveau roluri de a repartiza spre consumatorii.

Ulterior, au fost depistate şi ridicate aproximativ: două kg de canabioid sintetic, două kg de masă vegetală neprelucrată şi cca trei litri de reagent (substanţă activă, pentru prelucrarea și prepararea substanţelor narcotice, din care urmau să fie preparate cca zece kg de substanţă narcotică, produs final de tip canabioid sintetic) cu valoarea estimativă de 200 000 lei.

Persoanele au fost reţinute și escortate la Inspectorat pentru audieri şi documentarea circumstanţelor, iar probele depistate au fost sigilate şi expediate Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP.

Totodată, la data de 2 februarie curent pe numele suspecților au fost emise mandate de arest pe un termen de 30 de zile. Conform legislaţiei penale în vigoare suspecţii riscă închisoare de la șapte până la 15 ani.