/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Un grup de persoane, reținut. Suspecții ar fi fabricat și comercializat droguri în valoare de 200 000 de lei

05 februarie 2019, ora 11:59

Un grup de persoane care ar fi fabricat droguri a fost document pe parcursul a două luni de către ofițerii de investigații a sectorului Botanica. Ulterior, oamenii legii au efectuat patru percheziții, în urma cărora au fost reținute trei persoane.

Astfel, o femeie de 45 de ani avea rolul de organizator al schemei criminale şi anume organiza prepararea şi realizarea narcoticelor în cantităţi deosebit de mari, și doi bărbați de 25 și respectiv 34 de ani aveau roluri de a repartiza spre consumatorii.

Ulterior, au fost depistate şi ridicate aproximativ: două kg de canabioid sintetic, două kg de masă vegetală neprelucrată şi cca trei litri de reagent (substanţă activă, pentru prelucrarea și prepararea substanţelor narcotice, din care urmau să fie preparate cca zece kg de substanţă narcotică, produs final de tip canabioid sintetic) cu valoarea estimativă de 200 000 lei.

Persoanele au fost reţinute și escortate la Inspectorat pentru audieri şi documentarea circumstanţelor, iar probele depistate au fost sigilate şi expediate Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP.

Totodată, la data de 2 februarie curent pe numele suspecților au fost emise mandate de arest pe un termen de 30 de zile. Conform legislaţiei penale în vigoare suspecţii riscă închisoare de la șapte până la 15 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram