Un tânăr de 26 de ani a fost prins de inspectorii de patrulare în timp ce conducea automobilul fără permis de conducere și ar fi fost în stare de ebrietate. Potrivit INP, în după-amiaza zilei de 4 februarie curent, inspectorii de patrulare din orașul Orhei, au observat un automobil de model BMW care se deplasa haotic și cu viteză excesivă pe o stradă din oraș. La semnalul inspectorilor de oprire a autoturismului, șoferul a ignorat intenționat somația, a efectuat o manevră și a continuat deplasarea cu viteză, îndreptându-se pe o stradă cu sens opus.

Agenții de patrulare, în urma situației create, au început să-l urmărească pentru a fi oprit. Însă acesta a pierdut controlul mașinii și s-a tamponat într-un pilon electric.

În mașină se afla șoferul, un tânăr de 26 de ani și un pasager de 28 de ani. La solicitarea inspectorilor de a prezenta actele necesare, șoferul a comunicat că nu are asupra sa careva acte și nici nu este posesor de permis de conducere. În timpul discuției inspectorii de patrulare au simțit un miros puternic de alcool din partea șoferului, solicitând de a fi supus testului DRAGER, acesta a refuzat și a devenit agresiv împotriva agenților de patrulare și a încercat să fugă. Însă ofițerul de patrulare a reacționat prompt pentru a-l reține, iar pasagerul a încercat să-și salveze amicul. Astfel, au intervenit și alți cetățeni care au ajutat inspectorul de a-i aplica șoferului cătușele.

Ulterior, a fost chemată grupa operativă, iar conducătorul auto a fost escortat la Inspectoratul de poliție Orhei pentru documentarea cazului. Șoferul este documentat penal pentru refuzul de a trece testul alcoolscopic de a stabili gradul de ebrietate și contravențional pentru conducerea vehiculului fără permis de conducere sau dovada înlocuitoare, cu drept de circulație.

Potrivit poliției, șoferul respectiv în anul 2018 a fost documentat de două ori pentru faptul că nu este deținător a unui permis de conducere și pentru crearea unui accident rutier cu părăsirea locului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!