Adrian Lebedinschi, candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) la alegerile parlamentare din acest an pe circumscripția nr. 29, Chișinău, susține că nu a fost chemat la audieri în dosarul avocatului Viorel Berliba și a decanului Facultății de Drept de la Universitatea de Stat din Moldova (USM), Sergiu Brînza, care au fost reținuți în 2018, fiind suspectați că ar fi luat bani pentru a facilita susținerea tezelor de doctor pentru doi pretendenți. 

Lebedinschi spune că suspiciunea precum că el ar fi unul dintre candidați a rămas numai în presă.

„Am fost și eu mirat de această situație. Recent m-am întâlnit cu domnul Berliba și el crede că, din cauza activității mele politice, dumnealui are probleme (…). Eu nu am fost chemat, doar am văzut din presă că aș fi fost eu bănuit”, a spus candidatul socialist, ieri, în cadrul dezbaterilor electorale de la PRO TV Chișinău.

„A fost publicat în internet că eu am susținut teza. Teza mea, după ce a fost verificată de comisie, a mai fost verificată încă de două ori de către experți, au încercat în fel și chip să o anuleze, nu le-a reușit, s-a demonstrat totuși că teza mea este veritabilă și este bună”, a mai spus Lebedinschi.

Andrian Lebedinschi și-a susținut teza de doctor în drept în luna septembrie a anului trecut, iar conducător științific i-a fost Viorel Berliba.

Viorel Berliba și Sergiu Brînză au fost reținuți de ofițerii Centrului Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție în luna octombrie a anului trecut.

Pe circumscripția nr. 29 candidează patru concurenți electorali: Valentin Guznac, PDM; Adrian Lebedinschi, PSRM; Ruslan Verbițchi, ACUM DA PAS; Dumitru Jelescu, PL.

Alegeri.tv8.md

Lista candidaților PSRM la alegerile parlamentare o puteți consulta pe pagina Alegeri.tv8.md.