/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Circumscripția 4 Rîșcani: Un asistent de deputat, un președinte de raion și un consilier orășenesc. Cine sunt candidații care se vor deputați

06 februarie 2019, ora 09:08

Primul în buletinul de vot al circumscripției Rîșcani va fi candidatul PDM, Iurie Urzică. Fost medic veterinar, iar din 2015 președinte de Raion. Potrivit declarației de avere pentru ultimii doi ani, Urzică a ridicat un salariu de peste 258 de mii de lei din funcția de președinte de raion și alte aproximativ zece mii de lei de la SA „Avicola”, companie în care deține o cotă parte. Soția sa de la aceeași companie a ridicat un salariu de aproximativ 200 de mii de lei.

Candidatul democrat deține peste 50 de terenuri extravilane, trei case de locuit de 102 m2, 96 m2, 242 m2 și un imobil cu o suprafață de 60 de metri pătrați. Acesta deține un automobil de model Mercedes fabricat și cumpărat în 2008 cu peste 1,2 milioane de lei. Familia Urzică mai deține și o Toyota cumpărată în 2013 cu aproximativ jumătate de milion de lei.

În aceeași declarație, candidatul PD indică că deține cote părți în două companii: S.A. Avicola și SRL Bindagro com, ambele având ca domeniu de activitate agricultura. Urzică a indicat și un împrumut de 92 de mii de dolari luat în 2016 și scadent în 2020.

Candidatul a ajuns în atenția presei, când s-a aflat că a donat partidului Democrat în 2016 suma de 152 de mii de lei.

Următorul în buletinul de vot este candidatul PSRM, Vladimir Mizdrenco, care este președinte al fracțiunii socialiștilor în Consiliul raional Rîșcani, dar și liderul organizației teritoriale a formațiunii. Potrivit declarației de avere, anul trecut, Mizdrenco a avut un salariu de 3900 de lei. În același timp, acesta, pentru ultimii doi ani, indică și venituri din indemnizații și venituri dintr-un teren agricol de peste 45 de mii de lei.

Mizdrenco mai scrie că din 2017 este proprietarul a patru terenuri agricole, însă nu indică valoarea acestuia. Totodată, el susține că nu are nici casă, nici mașină.

Mizdrenco este fiul unei foste deputate socialiste, Irina Mizdrenco. El are 30 de ani, iar potrivit Alegeri 2019 Vladimir Mizdrenco a lucrat în perioada 2010-2016 în calitate de vice-director al companiei SRL Bonacta din or. Rîșcani, fondată de familia sa, care activează în domeniul comerțului. Iar, din 2016 până în prezent, Vladimir Mizdrenco este consilier pe probleme economice al deputatului în Parlamentul Republicii Moldova, Vladimir Nesterovschi.

Ultimul în buletinul de vot este candidatul partidului Șor – Andrei Cocieru, care este consilier orășenesc în cadrul primăriei Rîșcani. Potrivit declarației de avere prezentate la CEC, în ultimii doi ani, Cocieru a ridicat un salariu de aproximativ 65 de mii de lei, iar soția sa de circa zece mii de lei. Veniturile familiei au fost suplinite de o primă de patru mii de lei, o indemnizație de consilier în mărime de trei mii de lei și o indemnizație acordată soției de două mii de lei.

Candidatul Partidului „Șor” are în proprietate un apartament de 43 de metri pătrați cumpărat în 2011 cu doar 13.800 de lei. Cocieru conduce un Opel Zafira, fabricat în 2000, și cumpărat în 2017 cu șapte sute de euro. În 2011 concurentul a luat un împrumut în mărime de 212 de mii de lei, scadent în 2031.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram