/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Șase milioane de lei, obținute din comercializarea drogurilor! Le aduceau din Ucraina și China și le vindea în Moldova

missing
06 februarie 2019, ora 11:47

Un bărbat din Chișinău, în vârstă de 30 de ani, a fost condamnat la 5,5 ani de închisoare pentru comercializarea drogurilor și spălarea banilor obținuți din această „afacere”. Acesta, alături de alți complici, aducea substanțe stupefiante din Ucraina și China și le vindeau în Republica Moldova. Gruparea criminală ar fi obținut, potrivit procurorilor, circa șase milioane de lei, în urma comercializării drogurilor. 

Inculpatul a fost acuzat de către procurorii PCCOCS că, începând cu anul 2016, a fondat un grup criminal și a pus în aplicare o schemă de comercializare a drogurilor în proporții deosebit de mari.

Procurorii susțin că, acesta, prin intermediul tehnologiilor moderne de comunicare cifrată, negocia procurarea drogurilor din Ucraina și China cu introducerea acestora pe teritoriul Republicii Moldova prin colete poștale și rute internaționale de pasageri, fiind camuflate în diferite obiecte. Potrivit actului de acuzare, organizatorul infracțiunilor a creat un ”telegram canal” securizat, unde plasa informații despre vânzarea drogurilor.

Doritorii de a cumpăra droguri, urmărind indicațiile transmise, depuneau mijloace bănești pentru procurarea substanțelor narcotice, pe conturile bancare specificate de către condamnat. După aceasta, cumpărătorul primea de la organizator, informația despre localizarea drogurilor, de unde ulterior erau preluate.

Liderul grupării criminale încasa banii de pe conturile bancare deschise în prealabil pe numele unor terțe persoane și îi legaliza prin procurarea criptovalutei de tip bitcoin.

Pe lângă pedeapsa cu închisoare, instanța a dispus confiscarea în beneficiul statului a bunurilor infracționale sub formă de mijloace financiare, obținute în rezultatul comiterii infracțiunilor incriminate în sumă de peste șase milioane de lei.

Pe parcursul urmăririi penale și cercetării judecătorești condamnatul s-a aflat în stare de arest, iar la pronunțarea sentinței a fost escortat în penitenciar chiar din sala de judecată. Procurorii consideră sentința legală, dar blândă și o vor contesta la Curtea de Apel.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram