Anatolie Zagorodnîi, aprobat astăzi de Parlament în funcția de director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor. Acesta a fost numit în funcție pe un termen de șapte ani.

La concurs au participat trei candidați, iar Zagorodnîi a fost desemnat de către Comisia economie, buget și finanțe în calitate de câștigător. Acesta a acumulat 521 de puncte, în cadrul concursului de angajare.

În cadrul dezbaterilor din plenul Parlamentului, unii deputați s-au arătat nemulțumiți de faptul că Anatolie Zagorodnîi și-a semnat singur actele de numire în funcție, deoarece este vicepreședinte al comisiei juridice numiri și imunități.

De asemenea, deputatul PCRM Vladimir Voronin a întrebat, în repetate rânduri, dacă dosarul lui Anatolie Zagorodnîi conține certificat de integritate, dar nu a primit un răspuns concret de la raportorul proiectului deputatul PDM Sergiu Sîrbu.

„Toate documentele sunt, suntem gata să vă prezentăm dosarul”, a menționat totuși deputatul democrat.

Anatolie Zagorodnîi a devenit deputat în Parlament pe lista Partidului Comuniștilor, în anul 2005. Acesta face parte din grupul deputaților comuniști transfugi, care a părăsit fracțiunea comuniștilor și s-a alăturat Partidului Democrat.