Candidata Inna Popenco, înaintată de  Partidul ȘOR (PP ȘOR) pe circumscripția nr. 29 Chișinău, a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală (CEC), prin care solicită să fie anulată decizia Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală (CECE) uninominală nr. 29, prin care i s-a refuzat înregistrarea ei în calitate de candidată la alegerile parlamentare.

Membrii CECE nr. 29 i-au anulat candidatei Inna Popenco 133 de semnături, printre care 74, din motiv că ar fi fost făcute de aceeași mână.

Candidata nu este de acord cu anularea acestor semnături și cere ca listele să fie verificate repetat; ca CEC să anuleze decizia CECE nr. 29 și, într-un final, să o înregistreze în calitate de candidată electorală.

Pe circumscripția nr. 29 au fost înregistrați patru candidați: Valentin Guznac, PDM; Adrian Lebedinschi, PSRM, Ruslan Verbițchi, ACUM DA PAS și Dumitru Jelescu, PL.

Mai multe informații despre alegerile parlamentare din acest, inclusiv listele candidaților, găsiți pe pagina Alegeri.tv8.md.