Partidul Socialiștilor nu s-a prezentat la ședința parlamentului, iar într- declarație de presă anunță că refuză să participe „la acest spectacol politic ordinar al guvernării falimentare”.

Potrivit PSRM, cu două săptămâni înainte de alegeri, majoritatea parlamentară încearcă să adopte în grabă o serie de decizii și numiri în funcții, populiste.

„Toate legile, inclusiv cele cu caracter social, trebuie să treacă procedura de dezbateri în trei lecturi” susțin socialiștii afirmând că legile necesare țării și societății trebuie adoptate de noul parlament, care se va forma după alegerile din 24 februarie 2019.

În aceeași declarație, PSRM spune că este inacceptabilă numirea lui Marian Lupu în funcția de președinte al Curții de Conturilor. „Funcțiile înalte din stat nu trebuie să reprezinte un loc pentru angajarea oamenilor din anturajul lui Vlad Plahotniuc”, se spune în comunicat.

Precizăm că astăzi, 7 februarie, Parlamentul Republicii Moldova s-a întrunit în prima ședință plenară a sesiunii de primăvară 2019. Sesiune care este ultima a Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a XX-a.