/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Explicațiile experților. Potrivit autorilor BOP Ianuarie 2019, acțiunile de promovare au ajutat democrații să se ridice în ochii alegătorilor

missing
07 februarie 2019, ora 19:02

De la ultimul Barometru, din noiembrie trecut, 7,6 la sută din totalul respondenților au menționat că vor vota cu PD, la alegeri. În studiul de astăzi, formațiunea a acumulat 9%, ceea ce înseamnă o creștere cu 1,4 la sută. Autorii studiului au și câteva explicații, în acest sens.

Noi știm că de Anul Nou, Partidul Democrat a trimis astfel de scrisori celor peste 600 de mii de pensionari. S-ar putea ca acesta este efectul acestei corespondențe al domnului Plahotniuc cu pensionarii”, Igor Boțan, analist politic.

Și acțiunile de caritate ale liderului PDM, Vlad Plahotniuc, ar fi ajutat democrații să avanseze în sondaj. De la studiul din noiembrie trecut, președintele democraților a acumulat cu 0,7 la sută mai mult la nivelul încrederii din partea populației, de la 3% la 3, 7, în prezent.

Este filantrop, am aflat de la domnul Candu că tocmai un milion de cetățeni au beneficiat de pe urma activității fundației Edelweiss. Și dacă vă uitați la cheltuielile pe care le are Partidul Democrat sunt de sute de ori mai mari decât cheltuielile altor partide care au șanse comparabile cu cele al Partidului Democrat”, Igor Boțan, analist politic.

Totodată, experții au ajuns la concluzia că unii alegători s-ar rușina să vorbească deschis despre partidele pe care vor să le voteze. Fenomenul se numește Spirala Tăcerii și vizează partide precum PD, PSRM și partidul Șor, care ar putea acumula un procentaj mult mai mare decât cel estimat.

Printre simpatizanții acestor partide, un anumit segment se rușinează sau refuză să recunoască că intenționează să voteze acest partid. Nu doar PSRM este subestimat, adică în realitatea va obține un scor un pic mai mare decât înregistrăm noi în sondaje, dar și partide precum Partidul Democrat. Și în mod special Partidul Politic Șor”, Vasile Cantarji, analist politic.

Reveniți la răspunsurile la întrebarea “Spuneți-ne vă rog care sunt principalele trei canale TV de unde primiți informația” și cred că asta tocmai după mine vă dă acest răspuns de ce crește credibilitatea pentru unele persoane publice”, Marina Kalughin, expertă.

Barometrul Opiniei Publice a fost realizat în perioada 19-31 ianuarie, 2019. La sondaj au participat 1224 de oameni, cu vârsta de peste 18 ani. Marja de eroare este de 3%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram