Socialiștii au adus fotografii cu cele mai dezastruoase gropi în fața Parlamentului, acuzând democrații că au aruncat bani pe vânt, pentru reparația drumurilor. Miliardul cheltuit putea fi folosit în alte scopuri, susțin reprezentanții PSRM. În replică, democrații califică acuzațiile ca fiind electorale.

„Astăzi vrem să le spunem autorilor acestor drumuri bune că este rușine să lucrezi așa, rușine să cheltui așa banii publici, rușine să fii așa guvernare. Și, împreună, am venit să le spunem: „Rușine! Rușine! Rușine!”!”, Vlad Bătrîncea, candidat PSRM, circumscripția 28.

Democrații sunt acuzați și de lipsă de transparență la selectarea companiilor care au reparat drumurile.

Populism, credite, datorii. Este simbolul la ce ne-au adus în acești 10 ani. Nu am primit vreun răspuns cine sunt agenții economici, de ce nu au fost desfășurate concursuri publice”, Vlad Bătrîncea, candidat PSRM, circumscripția 28.

Dar și că au cheltuit prea mulți bani pentru acestea, care puteau fi folosiți în alte scopuri.

De ce prețurile sunt mari, dar calitatea mică? De acești bani puteam construi zeci de școli, zeci de grădinițe. De acești bani puteam procura 500 de unități i de troleibuze și autobuze care puteau deservi toată țara”, Vlad Bătrîncea, candidat PSRM, circumscripția 28.

La rândul lor, democrații resping orice acuzație și califică învinuirile socialiștilor drept electorale.

Sunt declarații care sunt strict electorale, strict politice care în principiu deseori sunt și fără probe, pentru că așa sunt flash-mob-urile”, Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt PDM.

Astfel, pentru reparația unor porțiuni de drumuri din țară din programul „Drumuri Bune pentru Moldova”, în 2018, au fost alocați peste 1 miliard 500 de mii de lei. Banii au fost din Fondul Rutier și Bugetul de Stat. Autoritățile s-au lăudat cu reparația a peste 1200 de kilometri, urmând ca proiectul să fie desfăsurat si anul acesta. De partea cealaltă, un studiu de caz realizat de comunitatea Watchdog, arată că la repartizarea fondurilor s-a ținut cont de raioanele și circumscripțiile cu potențial electoral mai mare.