/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Un bărbat în stare de ebrietate a tamponat un ofițer de patrulare și a fugit de la locul accidentului

missing
07 februarie 2019, ora 11:33

Potrivit INP, inspectorii de patrulare au observat un automobil de model Honda care circula haotic. La somația legală de a stopa șoferul a staționat, dar intenționat a ignorat de a prezenta actele, încuindu-se în automobil. La multiplele solicitări a poliției de a se conforma, conducătorul nu a reacționat. În urma încercărilor de a debloca ușile automobilului, șoferul a accelerat pentru a se eschiva de la fața locului și în mod intenționat a tamponat un ofițer de patrulare, ulterior părăsind locul accidentului.

Ofițerii au solicitat ajutorul și implicarea altui echipaj pentru a reține șoferul fugar de la fața locului. Acesta continuându-și deplasarea pe aceeași stradă s-a tamponat în poarta de rezervă a unui restaurant. Și de această data conducătorul a încercat să părăsească locul faptei, dar a fost reținut de inspectorii de patrulare care au reacționat prompt.

Ulterior, șoferul a fost încătușat și escortat la IP Rezina pentru documentare. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 44 ani, anterior documentat pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate. La solicitarea inspectorilor de a fi testat pentru alcoolemie, acesta categoric a refuzat să treacă testul alcoolscopică.

Inspectorul de patrulare în vârstă de 51 ani în urma tamponării a fost internat în Spitalul raional Rezina în secția chirurgie cu diagnoza comoție cerebrală, însă starea sa este stabilă.

Pentru faptele sale șoferul s-a ales cu două cauze penale în baza art. 349 al. 2 „aplicarea violenței periculoase pentru viața şi sănătatea funcționarului public cu statut special” și 264 al. 3 „refuzul sau eschivarea conducătorului mijlocului de transport de la testarea alcoolscopică” CP RM, totodată acesta a fost reținut pentru 72 ore, în baza art. 166 CPP RM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram