/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

ZdG: Litigiul care poate lăsa Moldova fără Zimbru și capitala fără fotbal

missing
07 februarie 2019, ora 12:19

Un semnal de alarmă public a fost tras luni, 4 februarie, de către Alexandru Onica, fotbalist al echipei „Zimbru” în sezonul trecut. Acesta a declarat pentru site-ul moldfootball.com că echipa ar fi în prag de faliment. Surse din cadrul clubului au comunicat pentru ZdG că ar putea fi păstrate echipele de copii și juniori, dar nu și echipa mare, care a evoluat până acum în Divizia Națională.

Victor Daghi, ofițerul de presă al FMF a declarat că Zimbru încă nu s-a înscris pentru noua ediție a campionatului, care va începe în această primăvară, dar că termenul de depunere a dosarelor încă nu a expirat.

Datorie de 52 de milioane către proprietara bazei „Zimbru”

În iulie 2017, ÎM „Agroselect Semences Trading”, proprietara bazei sportive „Zimbru”, a depus la Judecătoria Chișinău o cerere „cu privire la confirmarea tranzacției și eliberarea titlului de executare silită”.

Printr-o hotărâre a Judecătoriei Chișinău, din 13 decembrie 2017, a fost admisă integral acțiunea depusă de „Agroselect Semences Trading” împotriva AO „Clubul de Fotbal Zimbru”. „Se încasează de la AO „Clubul de Fotbal Zimbru” în beneficiul ÎM „Agroselect Semences Trading” SRL, suma de 52 789 099 lei 76 bani cu titlu de datorie pentru chirie”, se spune în hotărâre. De asemenea, s-a dispus încasarea de la „Clubul de Fotbal Zimbru” și a cheltuielilor de judecată de 50 de mii de lei.

„Agroselect Semences Trading” face parte din grupul companiilor AMG Holding, afiliat omului de afaceri Nicolae Ciornîi, cel care a finanțat și clubul de fotbal „Zimbru” în ultimii ani. Fondatorii „Agroselect Semences Trading” sunt „Masterbase Limited” (o firmă din Cipru), Ecaterina Ciornaia, Natalia Cecetova (soția și fiica lui Nicolae Ciornîi) și Elena Chetrar.

Tăcerea conducătorilor

Contactat de ZdG, directorul general al clubului de fotbal Zimbru, Alexandru Oprea, ne-a declarat că, deocamdată, nu poate să ne ofere detalii despre viitorul echipei. „O să fie un comunicat de presă, care sperăm că va atinge toate întrebările, și poate suplimentar o conferință de presă”, ne-a spus acesta. Întrebat despre litigiul clubului cu „Agroselect Semences Trading”, Oprea a răspuns: „Eu nu cunosc, nu sunt la curent cu acest subiect”.

Și Nicolae Ciornîi, cel care a finanțat echipa în ultimii ani, a refuzat să discute despre viitorul Zimbrului, fiind contactat de site-ul moldfootball.com: „Nu dau niciun comentariu, niciun răspuns și niciun interviu. Nu mă sunați cu aceste întrebări. Adresați-vă la club”.

Citiți continuarea pe Ziarul de Gardă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram