Astăzi, 8 februarie, a fost lansată ruta de troleibuz nr. 36, „or. Chișinău - or. Ialoveni". Aceasta este prima linie de transport electric care face legătura dintre capitală și o localitate din afara municipiului Chișinău. Pe rută vor activa 3 unități cu propulsie autonomă, iar intervalul de circulație va fi de 25-30 min.

Traseul liniei nr. 36 pornește din centrul capitalei, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și se încheie în orașul Ialoveni. Decizia privind lansarea noii rute de troleibuz a fost luată de Consiliul municipal Chișinău, pentru soluționarea problemei asigurării cu transport a călătorilor din localitatea suburbană. Lungimea totală a liniei este de 25 km și timpul de rotație de 90 min.

Ruta de troleibuz nr. 36 va avea următorul itinerar:

Tur: În raza urbei: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Vasile Alecsandri, șos. Hâncești, în raza or. Ialoveni: str. Alexandru cel Bun (sensul giratoriu);

Retur: în raza or. Ialoveni: str. Alexandru cel Bun, în raza urbei: șos. Hâncești, str. Miorița, str. Gheorghe Asachi, str. Pan Halippa, str. Ismail, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.

Se stabilesc taxele pentru călătoria în troleibuzele de pe linia nr. 36, după cum urmează:

Taxa pentru o călătorie în raza or. Chișinău – 2 lei;
Taxa pentru o călătorie în raza or. Ialoveni – 2 lei;
Taxa pentru o călătorie din or. Chișinău până în or. Ialoveni sau retur – 4 lei.

La același subiect:

/VIDEO/ Consilierii din Chișinău au aprobat deschiderea rutei de troleibuz spre Ialoveni. Primarul Armașu: „Mulțumiri doamnei Monica Babuc”