Comisia Electorală Centrală a respins contestația primarului orașului Rîșcani, Victor Bogatico, care a cerut anularea deciziei Consiliului Electoral care nu l-a înregistrat în calitate de candidat pe circumscripția nr. 4, Rîșcani, la alegerile parlamentare din acest an. Decizia propusă de Iurie Ciocan și a fost susținută de cinci membri CEC, trei fiind împotrivă.

Astăzi a fost a doua zi când a fost examinată contestația lui Bogatico. Prima dată proiectul a fost prezentat de Vasile Gafton care a propus să trimită spre reexaminare dosarul lui Bogatico. Proiectul de decizie nu a întrunit numărul necesar de voturi. A doua oară a fost prezentat de Iurie Ciocan care a pledat pentru respingerea proiectului. Proiectul acestuia a fost susținut de cinci membri CEC. Totuși, Vasile Gafton a spus că decizia Consiliului Electoral a fost luată cu mai multe încălcări. El a votat împotrivă.

Lui Bogatico i s-a refuzat înregistrarea pentru că 151 de semnături, din cele prezentate, au fost declarate nevalide. Acesta susține că Consiliul Electoral nu a ținut cont de prevederile articolului 47 din Codul Electoral care prevede că dacă susținătorul nu poate, din motive obiective, să completeze datele solicitate, acest lucru poate să-l facă un membru al grupului de inițiativă.

Victor Bogatico candidează și pe circumscripția națională la aceste alegeri, din partea Partidului Nostru, fiind numărul 54 pe listă.