Potrivit ultimelor informații oferite de Serviciul de Stat pentru Situații Excepționale din Ucraina a fost stabilită identitatea a două victime decedate. Este vorba despre o femeie de 26 de ani și un bărbat de 44 de ani. Autoritățile urmează să stabilească identitatea celei de-a treia persoane decedate în urma accidentului.

În această dimineață ofițeri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI (IGSU) au plecat în Ucraina pentru a efectua procedurile necesare de a repatria persoanele decedat și cei care au fost răniți.

La moment IGSU se află în contact permanent cu responsabili din cadrul Spitalului Clinic nr.2 din municipiul Vinița  privind starea oamenilor traumatizați. Pentru gestionarea situației la solicitarea Guvernului Republicii Moldova la IGSU a fost creată Celula de Criză care ia decizii necesare pentru asistența victimelor, dar și a rudelor persoanelor care au avut de suferit în accident.

Accidentul a avut loc în urma impactului cu un microbuz de model „Volkswagen” și un camion de model „DAF”. Automobilul transporta 12 persoane, toți cetățeni ai Republicii Moldova  și se deplasa din Republica Moldova în Federația Rusă. În urma accidentului, trei persoane și-au pierdut viața, iar alte patru, care au primit diverse traumatisme au fost internate în spitalul Clinic nr.2 din municipiul Vinița.

De asemenea, guvernul a menționat că va acoperi integral cheltuielile pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova.