În anul 2018, Republica Moldova a fost vizitată de 4,3 milioane de turiști străini, cifra fiind în creștere cu circa 11,7%, comparativ cu anul 2017, potrivit datelor Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI).

Conform datelor pe nouă luni ale anului 2018, în structurile de primire turistică au fost cazate peste 337,2 mii de turiști, dintre care 117,5 mii persoane străine, ceea ce este cu 10% mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2017, se precizează într-un comunicat de la MEI.

De asemenea, în perioada ianuarie-septembrie 2018 agențiile de turism şi tur-operatorii au acordat servicii turistice la 277,0 mii de turiști şi excursioniști, cu 19,6% mai mult decât în perioada corespunzătoare din anul 2017.

„În ultimii doi ani, Republica Moldova a devenit tot mai vizibilă în plan internațional ca destinație turistică și atractivitate investițională, găzduind unele dintre cele mai grandioase evenimente globale, printre care: Reuniunea Comisiei pentru Europa a Organizației Mondiale a Turismului, desfășurată în iunie 2017 și Conferința Globală a Turismului Vinicol, organizată în Moldova sub egida Organizației Mondială a Turismului, în 2018. De asemenea, în luna ianuarie 2019 au fost semnate două acorduri de cooperare în domeniul turismului cu România și Georgia”, a menționat în acest context secretara generală de stat a Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin, la inaugurarea Expoziției internaționale „Tourism. Leisure. Hotels”, care are loc zilele acestea la Chișinău.

La expoziție sunt prezenți expozanți din domeniul turismului din diferite țări cum ar fi: Bulgaria, Grecia, India, România, Turcia, Spania, Ucraina și Ungaria, adunând peste 90 de companii din domeniul turismului și industriei hoteliere.

„Expoziția „Tourism. Leisure. Hotels” se va desfășura în perioada 7-10 februarie, la Centrului Internațional de Expoziții „MoldExpo”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!