Doi locuitori ai capitalei au fost atacați în plină stradă și jefuiți, la sfârșitul lunii ianuarie. Una dintre victime a rămas fără portmoneu, în care avea bani și acte, și un inel de aur, iar altă victimă a rămas fără telefonul mobil.

„Primul caz a fost înregistrat la orele 22.00, în timp ce victima, un bărbat de 40 de ani se deplasa spre domiciliu, de acesta s-au apropiat persoane necunoscute  care i-au aplicat mai multe lovituri şi în mod deschis i-au sustras un inel din aur și portmoneul cu acte, carduri și bani, cauzându-i un prejudiciu în sumă de 9250 lei”, informează Poliția într-un comunicat.

Al doilea caz a avut loc la ora 1.00, pe bulevardul Moscova din sectorul Râșcani. „Amenințând victima cu o armă machetă, suspecții i-au sustras un telefon mobil model ,,Xiaomi” la preț de 2300”, spun cei de la Poliție.

Pe 1 februarie, Poliția din Chișinău a reținut șase tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, bănuiți că au comis actele de tâlhărie. Bunurile sustrase au fost depistate de către polițiști și urmează a fi returnate victimelor.

Suspecții și-au recunoscut vina, iar oamenii legii spun că anterior, indivizii au mai fost atrași la răspundere pentru infracţiuni similare.

În prezent, tinerii sunt cercetați  penal pentru infracţiunea de jaf, care prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la cinci până la șaspte ani, și tâlhărie, care se pedepseşte cu închisoare de la opt la zece ani.