După patru ani de mandat, unii deputați își iau adio de la Parlament. Dacă majoritatea candidează fie pe lista națională, fie pe cea de circumscripție, sunt și din cei care nu mai vor să lupte pentru un nou mandat. Ce motive au invocat, dar și ce au de gând să facă mai departe, a aflat reportera TV8, Felicia Crețu.

A fost o surpriză pentru mulți să nu-l vadă pe liderul PLDM, Tudor Deliu, în nicio listă electorală, chiar dacă unii colegi de partid candidează din partea blocului „ACUM”.

Am hotărât să fac o mica pauză. Sunt din anul 2010 în Parlamentul RM. Dar asta nu înseamnă că renunț la politică, fiindcă eu cred că politica nu trebuie asociată numai cu deputații din Parlamentul RM”, Tudor Deliu, președinte PLDM.

Astfel, de la șefia PLDM, Deliu va fi cu ochii pe următorul scrutin, unde se va da bătălia pentru primării.

În față sunt alegerile locale, așa că ne pregătim de următoarele alegeri locale din Republica Moldova și PLDM va fi concurent electoral în acele alegeri”, Tudor Deliu, președinte PLDM.

Iar liberalul Valerian Bejan spune că a ales să nu să se implice în campanie, pentru a-i lăsa pe cei tineri în capul listei. Pe primul loc se află Dorin Chirtoacă, care este urmat de Vlad Bilețchi.

Să vină oameni cu viziuni noi, cu viziuni mai progresiste decât ale noastre. Iar noi, cei cu experiență, să-i ghidăm, să-i ajutăm să meargă pe drumul cel drept și să avem succes”, Valerian Bejan, deputat PL.

Acum, că va fi eliberat de sarcinile de deputat, liberalul va acorda mai mult timp viticulturii, dar și preocupărilor pentru viitoarele alegeri locale.

„Am o plantație de vie, care este într-o stare foarte bună. O gestionez, voi gestiona-o și în continuare”, Valerian Bejan, deputat PL.

Nici democratul Corneliu Dudnic nu vrea un nou mandat de deputat. Totuși, a preferat să nu divulge despre planurile de viitor.

O să continui să apăr interese cetățenilor RM, doar că în altă calitate. – Cum anume? O să vedeți, o să mai treacă puțin timp și o să vedeți. Vă pregătiți de alegerile locale? – Să vedem. Trece timpul și o să vedeți”, Corneliu Dudnic, deputat PDM.

Mandatul deplin al acestui Parlament a expirat la 30 noiembrie 2018. Deputații, totuși, își mențin funcțiile până la învestirea noii componențe a Legislativului, în urma alegerilor de pe 24 februarie.