/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Mișcarea Profesioniștilor „Speranța – Nadejda” s-a lansat în campania electorală pe scările Curții de Apel Chișinău

08 februarie 2019, ora 18:43

Mișcarea Profesioniștilor „Speranța Nadejda” s-a lansat în campania electorală… pe scările Curții de Apel Chișinău. Și nu întâmplător a optat pentru acest loc. Înconjurat de mai mulți bătrâni, Andrei Donică a declarat că intenționează să combată corupția la nivel înalt prin introducerea pedepsei cu moartea. Iar persoanele implicate în infracțiuni economice vor sta chiar și o sută de ani în închisoare.

Noi propunem pentru corupție la nivel de stat, a deputaților, a miniștrilor și a judecătorilor și procurorilor să fie aplicată pedeapsa cu moartea, confiscarea averii și până la a 3-a generație.  Să fie mărită pedeapsa cu crimele economice cum au făcut de exemplu, implicați în delapidări de la bancă de alde Ilan Șor, nu 7 ani jumate, dar  până la 101 ani”, Andrei Donică, candidat pe lista mișcării profesioniștilor „Speranță Nadejda”.

Pe scările Curții de Apel, Andrei Donică a promis că va obține prin judecată ca fiecare copil să primească o indemnizație lunară de aproape 2 mii de lei, în loc de 200 oferiți de actuala guvernare.

Noi următoarele cazuri în judecată va fi și pentru copii. Vom ajuta toate familiile care sunt supuși  genocidului și copii lor pentru a primi minimul de existență la 1994 de lei și 40 de bani. În instanța de judecată 100 %. Vom contesta acești 200 de lei și vom lupta pentru 1994 de lei și 40 de bani”, Andrei Donică, candidat pe lista mișcării profesioniștilor „Speranță Nadejda”.

Liderul mișcării mai spune că un alt obiectiv din programul său este combaterea corupției.

Unul din punctele cele mai importante care este la noi este lupta cu corupția, de atâta că din cauza corupției la nivel de stat, este și sărăcia aceasta. În alte țări au grijă de mâți și de câini să nu moară de foame, la noi pensionarii au pensii mai mici decât minimul de existență cu 50 de procente”, Andrei Donică, candidat pe lista mișcării profesioniștilor „Speranță Nadejda”.

Mișcarea profeșioniștilor „Speranța Nadeja” s-a înscris în cursa electorală cu 34 de candidați pe lista și un candidat pe circumscripții uninominale. Președintele formațiunii, Andrei Donică, a devenit cunoscut opiniei publice după ce acum câțiva ani a vărsat o găleată de lapte peste ministrul Finanțelor de atunci, Octavian Armașu. Fapt pentru care a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram