/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO/ Moldovenii decedați la Vinița vor fi aduși astăzi acasă. Patru persoane rămân internate

missing
09 februarie 2019, ora 09:44

Patru moldoveni care au avut de suferit în urma accidentului produs ieri în regiunea ucraineană Vinița încă mai rămân internate în spital. Starea de sănătate a acestora este stabilă. După ce vor fi externați, vor fi aduși în Republica Moldova de către salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI.

Potrivit IGSU, mai mulți salvatori moldoveni se află actualmente în Ucraina și efectuează toate procedurile necesare de repatriere a cadavrelor persoanelor decedate. Identitatea persoanelor decedate a fost stabilită, iar repatrierea corpurilor neînsuflețite urmează a fi efectuată astăzi. Toate procedurile de aducere acasă a oamenilor decedați se efectuează de angajații IGSU și serviciul consular.

Rudele și apropiații persoanelor care au avut de suferit în accidentul din apropierea regiunii Vinița au fost informate. Mai mult, procedurile de trecerea a hotarului țării sunt gestionate de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Amintim că la solicitarea Guvernului Republicii Moldova la IGSU a fost creată Celula de Criză pentru gestionarea situației în urma accidentului cu implicarea cetățenilor Republicii Moldova. 

În urma accidentului produs la Vinița, trei persoane au decedat, iar alte patru persoane au suferit diverse traumatisme.

Foto: dse.md

Foto: dse.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram