/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

PSRM își îndeamnă susținătorii să fie pregătiți pentru proteste

missing
09 februarie 2019, ora 11:13

Partidului Socialiștilor a emis o declarație prin care își îndeamnă susținătorii să fie pregătiți pentru a ieși în stradă pe o perioadă nedeterminată. Îndemnul a fost făcut în contextul în care socialiștii spun că s-ar exercita presiuni asupra PSRM și s-ar încerca excluderea partidului din cursa electorală.

„Partidul Democrat și sateliții săi întreprind toate eforturile pentru a scoate Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, forța politică de top, din cursa electorală. În același timp, însuși Partidul Democrat, parlamentul și guvernul aflat sub controlul acestuia utilizează în mod regulat resurse administrative pentru a exercita presiuni asupra alegătorilor”, se spune în declarația socialiștilor.

PSRM afirmă că orice încercare de a scoate partidul din alegeri va submina credibilitatea viitoarelor alegeri și le va face nelegitime.

De asemenea, formațiunea apelează la toți partenerii externi ai Republicii Moldova precum și la structurile internaționale care monitorizează alegerile pentru a asigura integritatea procesului electoral.

PSRM declară că respectă strict legislația Republicii Moldova și normele democratice de drept.

Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, nu a răspuns la telefon pentru a oferi o reacție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram