/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

16 veterani vor primi 800 de mii de lei de la stat pentru a-și repara locuințele

missing
11 februarie 2019, ora 11:06

16 veterani din raioanele Drochia, Ștefan Vodă, Cahul, Briceni, Rîșcani și municipiul Ungheni vor primi indemnizații unice în sumă de circa 800 de mii de lei pentru a-și construi sau repara locuințe. O hotărâre în acest sens a fost luată astăzi de membrii Cabinetului de Miniștri.

Banii vor fi transmiși în gestiunea autorităților publice locale: Drochia – 205 mii de lei și Ștefan Vodă – 184 de mii de lei; câte 123 de mii de lei urmează să primească raioanele Cahul și Ungheni, iar restul sumei va fi direcționată către autoritățile din Briceni și Rîșcani.

Indemnizația unică la construcția, renovarea sau procurarea locuinței se acordă anual, persoanelor care au avut de suferit în urma conflictelor armate și familiilor acestora, victimelor avariei de la Cernobîl și veteranilor de război.

Pentru acest an, în bugetul de stat sunt prevăzute 8,5 de milioane de lei pentru acest scop.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram