/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Bulgaria a descoperit asemănările unui incident din 2015 cu otrăvirea lui Skripal în Marea Britanie

missing
11 februarie 2019, ora 11:08

Tsvetan Tsvetanov, vicepreşedintele partidului de guvernământ Cetăţenii pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB), a informat că ancheta este coordonată cu partenerii străini.

“Sunt sigur că planul necesar de coordonare a fost deja stabilit între autorităţile bulgare, britanic şi europene”, a declarat Tsvetanov.

Ministerul britanic de Externe nu a dat încă declaraţii.

Grupul de investigaţii Bellingcat a informat că un agent militar de informaţii din Rusia ar fi ajuns în Bulgaria în aprilie 2015, cu câteva zile înainte ca omul de afaceri Emilian Gebrev să fie otrăvit de o substanţă neidentificată.

Gebrev, care activa în domeniul armamentului, a supravieţuit, însă autorul atacului nu a fost prins.

Bellingcat susţine că agentul rus, în vârstă de 45 de ani, a călătorit în Bulgaria sub numele de Serghei Viaceslavovici Fedotov şi a fost identificat ca agent GRU. Fedotov este de asemenea suspect în cazul Skripal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram