/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Două centre medicale din Capitală, obligate de instanță să achite unei familii peste 200 mii de lei. Motivul

missing
11 februarie 2019, ora 14:01

Părinții s-au adresat instanței și au cerut prejudiciu moral și material, pentru că deși în timpul sarcinii femei a trecut cinci examene ecografice, la doi medici diferiți, nici unul nu a depistat un viciu cardiac. Părinții fiind anunțați despre necesitatea unei intervenții chirurgicale abia după nașterea copilului. Intervenție care nu se putea face la Chișinău, și a fost efectuată la Kiev.

Potrivit materialelor cauzei, reclamanții au pretins că, prin stabilirea unei diagnoze incorecte de către medicii imagiști, au fost prejudiciați material și moral. Potrivit versiunii lor, ei au fost nevoiți să suporte cheltuieli enorme pentru a remedia consecințele grave ulterioare apărute ca rezultat al acțiunilor pârâților. De fapt, în opinia lor, viața și sănătatea copilului nou – născut și mamei a fost pusă în pericol. Astfel, aceștia au solicitat încasarea din contul Centrului Medical de Diagnostică „Modus Vivendi” S.R.L. și Clinicii „Dr. Pitel Sănătate EVP” în beneficiul lor a prejudiciului material în sumă de 24 799 de euro. La fel, ei au cerut repararea prejudiciului moral de la fiecare dintre pârâți a câte 700 000 de lei.

În cadrul judecării cauzei, Centrul Medical de Diagnostică „Modus Vivendi” S.R.L. și Clinica „Dr. Pitel Sănătate EVP” a depus referință în întâmpinarea cererii de chemare în judecată, prin care a cerut respingerea acțiunii ca neîntemeiată, iar Instituția Medico-Sanitară Publică Spitalul Clinic Municipal nr.1 a solicitat admiterea parțială a acțiunii, din motiv că din litigiu nu pot fi depistate la primele termene de sarcină.

Judecătoria Chișinău a dat dreptate părinților, iar Curtea de Apel a dat dreptate clinicilor. Curtea Supremă de Justiție a casat decizia Curții de Apel și a decis încasarea a câte o sută de mii de lei din contul „Modus Vivendi” S.R.L. și Firma „Sănătate EVP” S.R.L. în beneficiul familiei Porciulean sub formă de prejudiciul moral.

Se încasează, în mod solidar, de la Centrul Medical de Diagnostic „Modus Vivendi” S.R.L. și Firma „Sănătate EVP” S.R.L. în beneficiul familiei Porciulean prejudiciul material în cuantum de 41 756 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram