/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Investitorul va primi 50 la sută din suma amenzilor. Camerele de supraveghere a traficului rutier vor trece în gestiunea unei companii private

missing
11 februarie 2019, ora 12:25

Potrivit hotărârii, investițiile efectuate pentru crearea sistemului Automatizat de Supraveghere a Siguranței Publice și Rutiere în Republica Moldova sunt asigurate de partenerul privat, care la încetarea contractului vor fi transmise în proprietatea partenerului public. Partenerul privat își va recupera investiția din contul acumulărilor obținute în rezultatul amenzilor aplicate urmare încălcărilor înregistrate de Sistemul Automatizat de Supraveghere a Siguranței Publice și Rutiere, care se vor contabiliza separat de încasările acumulate din amenzile aplicate în mod tradițional de Inspectoratul General al Poliției. Companiei care va fi selectată îi vor reveni 50% din suma totală a acumulărilor obținute în rezultatul amenzilor aplicate.

În nota informativă a proiectului, că volumul investițiilor sunt de circa 21 de milioane de Euro, bani care urmează a fi atrase pentru implementarea parteneriatului, indică ca perioada optimă de recuperabilitate a investiției – 25 ani.

Tot acolo se precizează că, Crearea SASSPR presupune instalarea camerelor de monitorizare și supraveghere video în locurile de interes public, crearea sistemului de înregistrare automată a încălcărilor regulilor de circulație rutieră de drumurile Republicii Moldova, ceea ce va permite evaluarea în timp real a tabloului situațional în oraș și pe traseele naționale. Astfel va fi asigurat volumul suficient de informații pentru a răspunde și interveni prompt la incidente și problemele societății, spre exemplu, dar care nu se limitează la: ambuteiaje și incidente în trafic; situații excepționale; infracțiuni stradale și acte de terorism, etc.

În calitate de participanți la concurs pot fi persoanele fizice și juridice de drept privat, rezidente ale Republicii Moldova și/sau ale unui stat cu care Republica Moldova are semnate Acorduri de colaborare comercială economică și/sau privind promovarea și protejarea investițiilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram