/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Judocanul Denis Vieru a cucerit medalia de aur la Grand Slamul de la Paris – performanță unică în istoria sportului moldovenesc

missing
11 februarie 2019, ora 17:24

Grand Slamul de la Paris, considerat de unii experți micul Campionat Mondial, este unul dintre cele mai importante turnee din judo. La categoria de 66 de kg, în drumul său spre prima treaptă, Denis Vieru a dispus de adversarii din Germania, Mongolia, Italia, Ucraina și Georgia. În final, judocanul nostru a dat piept cu Vazha Margvelashvili. Compatriotul nostru s-a impus după o aruncare excelentă.

La turneul de la Paris participă 572 de sportivi din 97 de țări. Evoluția lui Denis Vieru este cea mai bună din istoria sportului moldovenesc la acest turneu. (Тут ставь кадры с Grand-Slam Paris 2019- Day 1 – Final Block, 01:28:26-01:28:32 musca ) Până la el, judocanul moldovean Sergiu Toma a cucerit medalia de bronz, participând însă pentru Emiratele Arabe Saudite. Medalia de aur i-a fost înmânată sportivului de celebra gimnastă a României, Nadia Comăneci.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram