/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a făcut agitație electorală directă în favoarea PSRM. Ce spune CEC

11 februarie 2019, ora 18:47

Despre întâlnirea pe care a avut-o ieri cu reprezentanții diasporei din Turcia, Irina Vlah a scris pe pagina sa de Facebook. Evenimentul a avut loc la Istanbul la care, potrivit Irinai Vlah, au participat peste o mie de oameni. Aflându-se pe scenă, aceasta a ținut, la un moment dat, să îndemne oamenii să voteze pentru PSRM.

Să ieșiți la alegeri și să votați pentru partidul care susține și ajută Găgăuzia. Este vorba despre Partidul Socialiștilor. Când se va încheia evenimentul veți primi câte o foaie unde este indicat unde puteți să mergeți să votați și cum, dar și pentru cine să votați”, Irina Vlah, Bașcan UTA Găgăuzia.

Bașcanul a făcut campanie și împotriva referendumului.

Acolo vor fi patru buletine. Vă rog să luați doar două, celelalte două să nu le luați. Luați buletinul cu partidele și găsiți steluța PSRM”, Irina Vlah, Bașcan UTA Găgăuzia.

Despre discursul Bașcanului, responsabila de comunicare cu presa din cadrul Comisiei Electorale Centrale, Rodica Sârbu, a spus că CEC-ul nu se poate autosesiza și va reacționa doar în urma unei sesizări. Totodată, aceasta a menționat că în calitate de cetățean Irina Vlah are dreptul să se expună, însă dacă vizita a fost finanțată din bugetul Găgăuziei, iar ea a participat în calitate de bașcan, ar putea fi vorba de utilizarea surselor administrative. Am contactat-o pe Irina Vlah să ne ofere un comentariu. Ne-a refuzat, menționând că este în concediu.

Scrieți o solicitare și vom răspunde la toate întrebările. – Dar cu referire la declarațiile dvs. prin care ați îndemnat oamenii să voteze PSRM? -Eu vă spun, scrieți o solicitare. – Dar nu credeți că ați încălcat legislația? Eu vă spun, scrieți o solicitare, noi vom răspunde. În primul rând eu eram în concediu, pentru informare. Și astăzi tot sunt în concediu”, Irina Vlah, Bașcan UTA Găgăuzia.

Pe de altă parte, un raport de la întâlnirea lui Vlah cu diaspora din Turcia a fost publicat atât pe pagina oficială a comitetului executiv al autonomiei, cât și pe pagina oficială de pe Facebook al bașcanului. Am solicitat un comentariu și din partea PSRM, însă reprezentantul partidului la CEC a spus că nu știe despre ce este vorba.

Din câte cunosc eu doamna Vlah nu este membru de partid, dar nu cunosc despre ce eveniment spuneți. Este cazul să ne documentăm suplimentar și să vedem despre ce este vorba”, Maxim Lebedinschi, reprezentantul PSRM la CEC.

Ulterior, Lebedinschi ne-a sugerat să revenim după un comentariu în următoarele zile. PSRM s-a înscris în campania electorală cu 55 de candidați de listă și 51 de candidați pe circumscripțiile uninominale. După ce a fost membră a Partidului Comuniștilor, Irina Vlah nu a mai făcut parte din vreun alt partid.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram