/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Directoarea grădiniței, în curtea căreia se construiește o biserică, va părăsi funcția din aprilie 2019, când va ieși la pensie

missing
11 februarie 2019, ora 15:30

Scandalul legat de biserica din curtea gradinitei 150 continua. Directoarea gradinitei va pleca din functie, insa nu acum. Ci la primavara, cand va iesi la pensie. Intre timp, primarul general interimar, care recent sustinea ca imobilul va fi demolat, a declarat astazi ca lucrarile de constructie vor continua, iar biserica va fi transformata intr-un centru de educatie moral spirituala. In legatura cu acest scandal, a fost intentat si un dosar penal.

„Nu știu ale cui interese protejează doamna directoare, dar cu siguranță nu ale copiilor. Eu i-am transmis mesajul meu de felicitare cu ieșirea la pensie și voi mai avea o discuție separată cu dumneaei la acest subiect. Aici este intentat și un dosar penal, pentru persoana care se ocupa cu eliberarea actelor ilegale pentru construcții și autorizații”, Ruslan Codreanu, Primar Interimar.

Tot în cadrul ședinței primăriei, Ruslan Codreanu a menționat că lucrările de construcție ale imobilului vor fi duse până la bun sfârșit, iar clădirea va fi un centru de educație moral-spirituală.

Aici a fost eliberată autorizație pentru construcția unui centru de educație morală – spirituală și destinația clădirii va fi exact pentru ce a semnat autorizația. Exact pentru ce a fost eliberată autorizația”, Ruslan Codreanu, Primar Interimar.

De cealaltă parte, directoarea grădiniței 150 a refuzat să discute cu reporterul TV8, însă a menționat că declarațiile primarului nu au nicio valoare pentru ea.

– Eu nu cunosc nimic încă.

– Ați fost demisă din funcție astăzi?

– Da, bine, demisă. Primarul nici nu demite, nici nu demite la lucru”, Valentina Gîsca, directoarea grădiniței nr. 150.

Potrivit șefei Direcției Generale de Educație, Valentina Gâscă mai are puțin timp până la pensionare, iar după aceasta nu va mai putea deține funcția de directoare a grădiniței.

„Va pleca la pensie. Pentru că contractul de muncă al doamnei director expiră în luna aprilie, cu împlinirea vârstei de 65 de ani. Conform prevederilor codului muncii, contractul nu poate fi prelungit”, Rodica Guțu, șefă DGETS.

Prima dată, despre biserica ce se construiește în curtea grădiniței 150 din Capitală s-a scris pe un grup de părinți online. De fiecare dată, directoarea a menționat că nu este o biserică, ci un centrul moral-spiritual pentru copii, asta chiar dacă oamenii din preajmă mergeau la slujbe. În Capitală, sunt cel puțin șapte biserici ridicate pe teritoriile grădinițelor și ale școlilor. În acest sens, primarul interimar Ruslan Codreanu a cerut de la Agenția de Supraveghere Tehnică soluții pentru rezolvarea problemei.

Reporter: Diana Popa

Imagine: Mark Diaconu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram