Președintele țării Igor Dodon a revenit la retorica anterioară a „cănii cu ceai”. De această dată, Dodon le-a sugerat să bea ceai candidaților electorali care, potrivit lui, atacă instituția prezidențială.

„Instituția prezidențială nu participă în campanie electorală, nu face agitație electorală și nu se va lăsa atrasă în polemici electorale. Înțeleg că nervii unor cedează, din considerente că înțeleg că vor pierde aceste alegeri. Vrem să dăm un mesaj foarte clar: beți câte o cană de ceai și nu mergeți cu fărădelegi. Dar dacă vreți să scoateți din cursă pe cineva, asumați-vă absolut toate consecințele”, a spus Dodon.

Anterior, Dodon a mai transmis mesaje similare: „Beți ceai și nu vă diorgăiți” (n.r. nu vă agitați), „Beți ceai și nu vă jucați cu focul”, în cadrul unor emisiuni televizate. Expresiile au ajuns virale pe internet, fiind folosite în meme-uri.

Recent, reprezentanții Partidului ȘOR și ai Partidului Liberal au solicitat ca Partidul Socialiștilor să fie scos din cursa electorală, din motiv că Igor Dodon ar face agitație electorală pentru socialiști.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!