/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Doi tineri au fondat trei firme prin intermediul cărora au tras pe sfoară zeci de agricultori. Le-au vândut produsele, dar nu le-au dat bani

missing
12 februarie 2019, ora 10:26

Doi tineri, așa-ziși antreprenori, în vârstă de 26 și 29 de ani, au fondat trei SRL-uri prin intermediul cărora ar fi tras pe sfoară zeci de agricultori din țară. Aceștia i-ar fi convins să încheie cu firmele lor contracte de vânzare-cumpărare, le-au luat produsele agricole, le-au revândut, dar bani nu le-au dat, spun procurorii.

Fondatorii celor trei firme: : SRL ”Cereale-LVN”, SRL ”LIG-SI AGRO”, SRL ”PLATINUM AGROTRANS”, au fost documentați din octombrie  până în prezent de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) în comun cu ofițerii Direcției combaterea crimelor grave din cadrul INI și ofițerii  Direcției generale urmărire penală a IGP.

„În urma acțiunilor infracționale, suspecții au însușit diverse produse agricole (rapiță, floarea soarelui și grâu furajer), pe care ulterior le-au realizat, cauzând victimelor daune materiale în sumă totală de peste șapte milioane lei”, susțin cei de la PCCOCS.

Sumele obținute din revânzării produselor agricole făptuitorii le-au folosit în interes personal, procurând tehnică agricolă, autoturisme de lux, iar o parte din mijloacele financiare a fost investită în construcția unor edificii sau transferată pe conturile bancare ale întreprinderilor înregistrate pe numele persoanelor interpuse.

Ca rezultat al acţiunilor procesuale efectuate, făptuitorii au fost reţinuţi și ulterior, la demersul procurorilor, arestați preventiv pe un termen de 30 zile.

Dacă li se va demonstra vinovăția, învinuiții riscă o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de la 8 la 15 ani.

Cercetările pe cazul dat continuă, susțin reprezentanții PCCOCS.

Persoanele care au mai avut de suferit în urma acestor presupuși escroci, sunt îndemnate să se adresele la PCCOCS.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram