Doi tineri, așa-ziși antreprenori, în vârstă de 26 și 29 de ani, au fondat trei SRL-uri prin intermediul cărora ar fi tras pe sfoară zeci de agricultori din țară. Aceștia i-ar fi convins să încheie cu firmele lor contracte de vânzare-cumpărare, le-au luat produsele agricole, le-au revândut, dar bani nu le-au dat, spun procurorii.

Fondatorii celor trei firme: : SRL ”Cereale-LVN”, SRL ”LIG-SI AGRO”, SRL ”PLATINUM AGROTRANS”, au fost documentați din octombrie  până în prezent de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) în comun cu ofițerii Direcției combaterea crimelor grave din cadrul INI și ofițerii  Direcției generale urmărire penală a IGP.

„În urma acțiunilor infracționale, suspecții au însușit diverse produse agricole (rapiță, floarea soarelui și grâu furajer), pe care ulterior le-au realizat, cauzând victimelor daune materiale în sumă totală de peste șapte milioane lei”, susțin cei de la PCCOCS.

Sumele obținute din revânzării produselor agricole făptuitorii le-au folosit în interes personal, procurând tehnică agricolă, autoturisme de lux, iar o parte din mijloacele financiare a fost investită în construcția unor edificii sau transferată pe conturile bancare ale întreprinderilor înregistrate pe numele persoanelor interpuse.

Ca rezultat al acţiunilor procesuale efectuate, făptuitorii au fost reţinuţi și ulterior, la demersul procurorilor, arestați preventiv pe un termen de 30 zile.

Dacă li se va demonstra vinovăția, învinuiții riscă o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de la 8 la 15 ani.

Cercetările pe cazul dat continuă, susțin reprezentanții PCCOCS.

Persoanele care au mai avut de suferit în urma acestor presupuși escroci, sunt îndemnate să se adresele la PCCOCS.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!