/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

În acest scrutin electoral partidele politice au bătut recordul la capitolul întruniri cu alegătorii. Formațiunile fruntașe

12 februarie 2019, ora 10:09

În cadrul acestei campanii electorale, partidele politice au bătut recordul la capitolul întruniri cu alegătorii. Potrivit datelor Asociației Promo-LEX, în luna ianuarie 2019, partidele politice au notificat 130.654 de întruniri publice, față de 131.313 de întruniri declarate în ultimii opt ani, la Chișinău.

Potrivit Promo-LEX, numărul declarat de întruniri depășește de 6,4 ori cantitatea de întruniri notificate în anul 2018.

Cele mai multe întruniri au fost declarate de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova care printr-o singură declarație prealabilă a notificat desfășurarea a 117.962 de întruniri în 338 de locații din mun. Chișinău, în perioada 17 ianuarie – 31 decembrie 2019. Blocul Electoral ACUM a depus nouă declarații privind organizarea a 12.418 de întruniri în 68 de locații, iar Partidul Democrat din Moldova a declarat 268 de întruniri. Reprezentanții Partidului Politic „Democrația Acasă” au notificat două întruniri, iar Partidul Politic „Șor” și candidații independenți Călin Vieru și Artur Croitor – câte o întrunire publică.

„Promo-LEX menționează că utilizarea abuzivă a procedurii de notificare a întrunirilor face dificilă executarea atribuțiilor de către administrația locală care nu va cunoaște exact dacă întrunirea se va desfășura sau nu. Devine dificilă și asigurarea ordinii publice, deoarece prezența zilnică a forțelor de ordine în toate locațiile anunțate de organizatori necesită cheltuieli financiare nemotivate”, se menționeză într-un comunicat al Asociației.

Totodată, Promo-LEX precizează că în luna decembrie 2018 nu au fost desfășurate întruniri cu elemente ilegale și caracter agresiv.

Un raport mai amplu la acest subiect, realizat de Promo-LEX, îl puteți citi AICI.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram