/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Peste 5 mln de buletine vor fi tipărite pentru referendumul din 24 februarie. Ce sumă a cheltuit CEC pentru tirajarea acestora

missing
12 februarie 2019, ora 11:56

Pentru referendumul consultativ din 24 februarie, vor fi tipărite 5 931 894 buletine de vot, care vor fi distribuite secțiilor de votare aflate pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC), prețul unui buletin de vot pentru referendum este de 0,136 lei, valoarea întregului tiraj este de 806 737,58 lei.

Tipărirea buletinelor de vot pentru referendum, și anume ale celor care vor fi distribuite în secțiile de votare din țară, a început ieri, 11 februarie. Serviciile sunt prestate de trei tipografii: Î.S. „Combinatul POLIGRAFIC”, Î.S. F.E.-P. „Tipografia Centrală” și Editura “Universul” Î.S.

Potrivit CEC, buletinele de vot se vor tipări pe hârtie opacă și vor avea culori diferite:

  • buletinul care va conține întrebarea „Sunteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?” va avea culoarea galben pal;
  • buletinul pe care va fi imprimată întrebarea „Sunteți pentru ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile lor?” va avea culoarea bej.

Pentru fiecare dintre cele patru buletin de vot de la alegerile parlamentare și referendumul din 24 februarie, în cele 48 de circumscripții din țară, vor fi repartizate câte 2 965 947 de buletine de vot. În total, aproape 12 milioane de buletine.

Pentru cele trei circumscripții de peste hotare, CEC a aprobat tirajul de 1 981 200 exemplare, dintre care în limba română 1 617 800 exemplare şi 363 400 exemplare în limba rusă.

Începând cu data de 20 februarie, buletinele vor fi transmise birourilor electorale.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram