Șeful statului susține că miercuri, 13 februarie, la Chișinău va veni președintele Ucrainei, Petr Poroșenco, însă Igor Dodon spune că nu se va întâlni cu omologul său ucrainean. Potrivit lui, acesta este candidat la prezidențialele din Ucraina și nu crede că o întâlnire dintre cei doi va fi corectă.

„Cunoaștem că președintele Poroșenko vine la Chișinău miercuri, 13 februarie. Ne-a fost solicitată garda de onoare și desigur am dat acordul. În ceea ce privește o eventuală întâlnire, din câte cunosc, domnul Poroșenko este candidat la prezidențialele din Ucraina și cred că Președintele Moldovei, nu trebuie să se întâlnească cu niciun candidat. Dacă ne întâlnim cu Poroșenko, mâine poate veni un alt candidat și să spună că vrea să vină în Republica Moldova să se întâlnească cu președintele. Noi nu ne vom implica în lupta din țara vecină”, a declarat Igor Dodon în cadrul unui interviu pentru Accent TV.

Șeful statului a mai precizat că după alegerile din Ucraina va lucra cu noul său omolog. Nici Guvernul, nici Parlamentul nu a anunțat despre vizita președintelui Ucrainean.