/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Un vameș de la Leușeni, amenințat cu un cuțit și bruscat de patronul unei firme care transportă pasageri și colete

missing
12 februarie 2019, ora 15:00

Un vameș de la Leușeni a fost atacat aseară de patronul unei firme care se ocupă cu transportul de pasageri și colete din Republica Moldova în Italia și viceversa. Angajatul Serviciului Vamal a ajut nevoie de îngrijiri medicale, iar atacatorul a fost reținut pentru 72 de ore. 

Potrivit serviciului de presă al Serviciului Vamal, bărbatul a devenit violent, după ce vameșul a depistat mai multe loturi de haine în cantități comerciale pentru care au fost percepute, ulterior, taxe.

În timpul controlului, acesta l-a bruscat pe vameș, i-a sustras forțat cuțitul folosit pentru deschiderea coletelor, după care, sub amenințarea acestuia, i-a aplicat mai multe lovituri cu capul în regiunea feței.

Atacatorul riscă șapte ani de detenție: „Acesta nu se află la prima abatere de acest gen. Anterior, acesta a mai fost sancționat pentru tentative de trafic ilicit cu diverse bunuri și de împiedicare a controlului vamal”, precizează reprezentanții Vămii.

De asemenea, conducerea Serviciului Vamal a dispus inițierea unei anchete de serviciu în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii incidentului. Totodată, instituția va face demersuri pentru înăsprirea legislației privind cazurile de amenințare sau agresare a funcționarilor publici aflați în exercițiul funcțiunii.

De la începutul acestui an au fost înregistrate patru cazuri de nesupunere față de cerințele funcționarilor vamali sau de amenințare a acestora. Anul trecut, numărul de astfel de cazuri a ajuns la 32, precizează reprezentanții Serviciului Vamal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram