Un vameș de la Leușeni a fost atacat aseară de patronul unei firme care se ocupă cu transportul de pasageri și colete din Republica Moldova în Italia și viceversa. Angajatul Serviciului Vamal a ajut nevoie de îngrijiri medicale, iar atacatorul a fost reținut pentru 72 de ore. 

Potrivit serviciului de presă al Serviciului Vamal, bărbatul a devenit violent, după ce vameșul a depistat mai multe loturi de haine în cantități comerciale pentru care au fost percepute, ulterior, taxe.

În timpul controlului, acesta l-a bruscat pe vameș, i-a sustras forțat cuțitul folosit pentru deschiderea coletelor, după care, sub amenințarea acestuia, i-a aplicat mai multe lovituri cu capul în regiunea feței.

Atacatorul riscă șapte ani de detenție: „Acesta nu se află la prima abatere de acest gen. Anterior, acesta a mai fost sancționat pentru tentative de trafic ilicit cu diverse bunuri și de împiedicare a controlului vamal”, precizează reprezentanții Vămii.

De asemenea, conducerea Serviciului Vamal a dispus inițierea unei anchete de serviciu în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii incidentului. Totodată, instituția va face demersuri pentru înăsprirea legislației privind cazurile de amenințare sau agresare a funcționarilor publici aflați în exercițiul funcțiunii.

De la începutul acestui an au fost înregistrate patru cazuri de nesupunere față de cerințele funcționarilor vamali sau de amenințare a acestora. Anul trecut, numărul de astfel de cazuri a ajuns la 32, precizează reprezentanții Serviciului Vamal.