/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Au furat o mașină din or. Durlești pentru a se plimba. Doi bărbați, reținuți

missing
12 februarie 2019, ora 10:34

Doi bărbați de 35 și 36 de ani, originari din Chișinău și Tiraspol au fost reținuți de către ofițerii de investigație sectorului Buiucani. Aceștia ar fi jefuit un automobil de model „Toyota” din or. Durlești pentru a se plimba. Astfel, indivizii au cauzat victimei un prejudiciu de 100 000 lei. 

Oamenii legii au fost alertați de către proprietar în dimineața zilei de 4 februarie și a spus că i-a fost furată mașina din fața porții din or. Durlești. La fața locului s-a deplasat grupa operativă pentru documentarea cazului și stabilirea circumstanțelor. Ulterior, s-a stabilit că indivizii au pătruns în automobil prin acces liber, proprietarul lăsând uşa automobilului descuiată şi cu cheile în mecanismul de pornire, cauzându-i un prejudiciu în sumă de 100 000 lei.

La scurt timp, indivizii au fost reținuți și escortați la inspectoratul de poliție pentru audieri, iar automobilul a fost depistat abandonat în extravilanul din or. Durlești. Astfel în cadrul audierilor suspecții și-au recunoscut vinovăția și au spus că au răpit automobilul cu scop de a se plimba. Aceștia nu sunt la prima abatere, anterior au mai fost judecați pentru infracțiuni similare.

Suspecții au fost plasați în arest și sunt cercetați penal pentru „Răpirea mijlocului de transport”, iar conform legislației penale în vigoare se pedepsește cu închisoare de la trei până la cinci ani.

Poliţia Capitalei recomandă următoarele:

-Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa.

-Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute.

-Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact.

-Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie.

-Utilizaţi sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram