Șeful statului a anunțat că atenționarea Președinției de către CEC asupra „inadmisibilității implicării în campania electorală” a fost atacată în judecată. Anunțul a fost făcut de Dodon pe pagina sa de facebook după o întrevedere cu șefii misiunilor diplomatice acreditate în R. Moldova.

Dodon a precizat că a discutat cu diplomații despre alegerile parlamentare din 24 februarie, iar în context:

Am subliniat faptul că sunt inadmisibile atacurile diferiților concurenți electorali asupra Administrației Prezidențiale a RM, care încearcă să implice șeful statului în procesele electorale, în pofida deciziei mele de a nu participa în campania electorală. Totodată, am discutat despre solicitarea Comisiei Electorale Centrale de a suspenda întâlnirile Președintelui cu cetățenii Republicii Moldova. Această decizie a CEC a fost deja atacată în instanță ca fiind ilegală și nemotivată”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

Comisia Electorală Centrală a atenționat președinția asupra „inadmisibilității implicării în campania electorală”. Și partidul Socialiștilor a fost avertizat, printr-o hotărâre CEC, privind utilizarea resurselor administrative ale președinției în campania electorală.

Deciziile au fost luate, după ce Partidul Liberal și Partidul Șor a sesizat comisia pentru că faptul că șeful statului face transfer de imagine și susține PSRM. Formațiunile au făcut referire la declarația lui Dodon că va susține PSRM și i-ar oferi socialiștilor sprijin indirect de peste hotare, făcând referire la ultima vizită a lui Dodon la Moscova.

Membrii CEC și-au argumentat decizia prin prevederile Codului electoral, precum și ale unor hotărâri ale Curții Constituționale care îi interzic șefului statului să fie membru de partid și îl obligă să adopte un comportament politic neutru. În opinia CEC, participarea candidaților și membrilor PSRM la evenimentele organizate de președinție ar reprezenta transfer de imagine în favoarea acestora, și totodată denunță utilizarea resurselor publice în campania electorală.