FOTO/ Peste 20 de explozibile de pe vremea celui de-al II-lea Război Mondial au fost găsite într-o pădure din Anenii Noi

13 februarie 2019, ora 09:30

În pădurea de lângă satul  Hîrbovăţ, raionul Anenii Noi, au fosta găsite 22 de obiecte explozibile, de pe vremea celui de-al II-lea Război Mondial. Acestea au fost distruse ieri, de către geniști, la Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale, nr. 2.

Potrivit şefului serviciului geniu, locotenent-colonelul Adrian Efros, muniţiile, printre care proiectile de artilerie cu un calibru de 100 mm, au transportat obiectele la poligon, pentru a fi distruse în condiţii de maximă siguranţă.

Potrivit datelor Ministerului Apărării, de la începutul anului, geniştii militari au executat şase misiuni de deminare, în cadrul cărora au lichidat 29 de obiecte explozive de diferit calibru, pe întreg teritoriul ţării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram