Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene cere rechemarea ambasadorului R. Moldova de la Moscova. Un demers în acest sens instituția a trimis către Guvern. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către purtătorul de cuvânt al ministerului.

Acesta a precizat că un asemenea demers a fost expediat, însă, întrebat care este motivul, acesta a spus că nu ne poate oferi alte detalii.

Guvernul l-a numit pe Andrei Neguță în funcția de ambasador Republicii Moldova în Federația Rusă, și, prin cumul, în funcția de Ambasador în Republica Kazahstan la 17 octombrie 2018.

Neguță este ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă începând cu 2009. În anul 2012, Guvernul a decis să-l retragă pe Andrei Neguţa din funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Federaţia Rusă, după ce a declarat într-un interviu pentru ITAR-TASS că ”retragerea înainte de termen a militarilor ruși din regiunea transnistreană ar pune în pericol atât Republica Moldova, cât și întreaga regiune”. Ulterior, Neguţa a fost renumit în funcţia de ambasador în Rusia în primăvara anului 2017.

Andrei Neguţa a fost ambasador al Republicii Moldova în Franța și, prin cumul, în Spania și Portugalia (2003 – 2006). În perioada 23 – 27 aprilie 2001, a fost membru în delegația Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.