/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Președinția către Guvern: În loc să exprime recunoștință Rusiei, din nou vine cu acuzații neîntemeiate

missing
13 februarie 2019, ora 16:08

Cu acest lucru ei se ocupă în ultimii ani și chiar dacă conștientizează că pierd guvernarea, continuă să promoveze o politica externă care contravine intereselor naționale ale Republicii Moldova. Noi condamnăm categoric un astfel de comportament și-l considerăm drept iresponsabil. Majoritatea absolută a cetățenilor Republicii Moldova susține dezvoltarea parteneriatului strategic al Moldovei cu Rusia. Poporul moldovenesc își exprimă recunoștința față de Rusia pentru eliberarea din prizonierat a piloților noștri. În pofida comportamentului obraznic al unor politicieni moldoveni, Federația Rusă continuă să acorde susținere țării noastre în chestiuni ce țin de migranți, comerț și alte probleme social-economice și umanitare. Anume aceste acțiuni pozitive din partea Federației Ruse demonstrează adevărata atitudine dintre țările noastre și nu acțiunile neadecvate din partea guvernării care pleacă”, se spune în comunicatul Președinției.

Totodată, guvernul, instituțiile politice și cele publice din Moldova au fost îndemnate să manifeste o atitudine respectuoasă atât reciprocă, cât și față de partenerii externi ai țării noastre întru soluționarea problemelor cu adevărat importante pentru dezvoltarea Republicii Moldova.

Precizăm că Andrian Candu a spus, într-un mesaj postat pe facebook, că șeful statului îi ține pe cei doi piloți drept ostatici electorali și a cerut ca autoritățile R. Moldova să aibă acces la ei, iar în cazul în care ei se simt bine să fie aduși în Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram