/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Toate zborurile comerciale spre şi dinspre Belgia au fost suspendate ca urmare a unei greve generale la nivel naţional

13 februarie 2019, ora 08:35

Fără “nici o certitudine” cu privire la numărul de controlori care vor participa la grevă, agenţia belgiană Skeyes pentru controlul traficului aerian a transmis că este “obligată să interzică” traficul aerian naţional timp de 24 de ore, începând de marţi, 12 februarie, de la ora locală 22:00 (ora României, 23:00).

Acţiunea va avea un efect limitat şi asupra zborurilor care tranzitează spaţiul aerian belgian, întrucât agenţia Skeyes este responsabilă pentru tot traficul aerian sub altitudinea de aproximativ 7.500 de metri.

Peste această limită, zborurile sunt coordonate cu ajutorul organizaţiei europene Eurocontrol, care a anunţat că va recomanda evitarea spaţiului aerian belgian pe perioada grevei.

Zborurile guvernamentale şi militare nu vor fi afectate.

Compania aeriană Wizz Air a anunţat că îşi anulează toate zborurile de miercuri spre şi dinspre Belgia.

Greva generală la nivel naţional, organizată de cele mai mari trei federaţii sindicale din Belgia, are loc în contextul disputelor privind creşterea salariilor. Sindicatele cer creşterea salariilor şi pensiilor, beneficii sporite, cât şi îmbunătăţirea echilibrului între viaţa profesională şi cea privată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram