Un oraș a interzis oficial fabricarea şi comercializarea hainelor de blană. Care este acesta

13 februarie 2019, ora 18:25

Consiliul municipalităţii Los Angeles a aprobat, marţi, 13 ianuarie o ordonanţă prin care interzice vânzarea şi confecţionarea de noi blănuri. Acesta va intra în vigoare în 2021, potrivit Digi24.

Los Angeles devine astfel cel mai mare oraş din SUA care interzice blănurile. San Francisco a interzis în marite 2018, iar West Hollywood a aprobat deja o astfel de lege.

Interzicerea se aplică pieselor de modă şi accesoriior care folosesc orice fel de blană, inclusiv haine, genţi şi bijuterii.

Consilierul Bob Blumenfield a autorizat moţiunea „Fur Ban” şi Consiliul a decis să continue cu elaborarea unei ordonanţe oficiale în septembrie.

„Această practică inumană trebuie să ia sfârşit şi astăzi, am spus, tare şi clar, că blana nu va mai avea un viitor în Los Angeles”, a afirmat, marţi, Blumenfield. „Sunt mândru că oraşul nostru a făcut un pas uriaş în stoparea uciderii inutile a animalelor, dar trebuie să continuăm până la eliminarea acestei pieţe”.

Piaţa de blănuri a avut vânzări de până la 35,8 miliarde de dolari în 2014.

Mulţi designeri deja au renunţat la folosirea blănurilor pentru colecţiile lor, inclusiv Versace, Gucci, Michael Kors, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger şi Jimmy Choo.

Victoria Beckham a anunţat că brandul ei nu va mai include piele de animale exotice în viitoarele colecţii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram