Mărfuri nedeclarate în sumă de circa 300 de mii de lei, printre care piese auto, cosmetice, parfumuri și haine, au fost găsite într-un microbuz de pasageri și colete de pe ruta Moscova – Chișinău. Potrivit Serviciului Vamal (SV), lotul a fost introdus în țară prin regiunea transnistreană. Pe caz este cercetat șoferul microbuzului. 

„Bunurile au fost depistate de echipele mobile ale Vămii, după ce au stopat microbuzul la intrarea în municipiul Chișinău. În cadrul controlului, inspectorii echipelor mobile au găsit mai multe loturi de piese și accesorii auto pentru diverse mărci de autoturisme, cosmetice, parfumuri și haine, cu însemnele unor branduri renumite”, se menționează într-un comunicat de la SV.

În cadrul audierilor, șoferul microbuzului le-a declarat vameșilor că a cumpărat produsele din Ucraina, dar a refuzat să ofere alte detalii.

Mărfurile și microbuzul au fost reținute pentru continuarea cercetărilor și identificarea tuturor persoanelor implicate. De asemenea, ofițerii vamali urmează să stabilească dacă loturile sunt originale sau contrafăcute și dacă nu au fost aduse prejudicii titularilor de drept ai mărcilor înregistrate, precizează reprezentanții SV.