/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Și roboții pictează. În Marea Britanie a fost creat primul robot-pictor pe nume Ada

missing
13 februarie 2019, ora 19:04

Vorbesc, cântă și rezolvă ecuații, iar de astăzi roboții pot și să picteze! Oamenii de știință de la Universitatea din Oxford au creat prima pictoriță mecanizată. O cheamă Ada și desenează cu ajutorul unor micro-cipuri speciale, montate în ochi. Utilizând un singur creion, Ada creează portrete aproape identice cu înfățișările oamenilor.

Roboțica lucreaza cu ajutorul camerelor instalate în ochi, care inregistreaza toate detaliile si trasaturile fetelor omenesti pe care le vede. Astfel, pictorița poate reproduce pe foaie mimica persoanei, gesturile si emoțiile ei.

Scopul nostru e ca aceasta să evolueze ca artistă. Până când desenează doar în creion, dar în viitor dorim să construim o tehnologie ca ea să picteze cu adevărat. Va găsi ușor limbă comună cu publicul”, Aidan Meller, directorul Galeriei de artă.

În Occident, robotul este deja comparat cu celebrul Picasso. În timpul apropiat, creatorii acesteia îi vor instala dinți, păr și piele, astfel încât să nu difere de o femeie reală. Ea poartă numele primei femei-programiste din lume – Ada Lavleis.

 

Reporter: Diana Popa

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram