/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Agenția Proprietății Publice și compania bulgară, care vrea să cumpere pachetul de acțiuni de la Moldindconbank, au semnat antecontractul

missing
14 februarie 2019, ora 10:11

Agenția Proprietății Publice (APP) a semnat antecontractul privind vinderea pachetului de circa 63% din acțiunile B.C. „Moldindconbank S.A.  cu investitorul bulgar ”Doverie–Invest” S.A. APP a semnat în numele Guvernului, după ce documentul a fost aprobat de membrii Executivului, la finele lunii ianuarie. 

„Pachetul de acțiuni nou-emise de banca de importanță sistemică B.C. „Moldindconbank” S.A., în număr de 3 173 751 unități, va fi procurat de Agenția Proprietății Publice și apoi expus la vânzare prin licitație cu strigare pe piața reglementată, în condiții de transparență, conform prevederilor art.541 din Legea nr. 121/2007 privind administrarea și deetatizarea proprietății publice, Hotărârilor Guvernului nr. 352/2018 și nr.51/2019, regulilor Bursei de Valori, și altor acte regulatorii”, informează APP într-un comunicat.

Totodată, potrivit APP, la licitația cu strigare este în drept să participe atât potențialul Achizitor care a semnat Antecontractul – compania ”Doverie –Invest” S.A, cât și alți potențiali cumpărători, care au obținut permisiunea prealabilă a Băncii Naționale a Moldovei.

Câștigătorul licitației va fi determinat exclusiv în baza prețului oferit pentru acțiuni. În cazul în care compania ”Doverie-Invest” S.A. nu va câștiga licitația, Agenția va depune eforturi pentru a asigura că, emitentul oferă câștigătorului licitației aceleași drepturi, protecții și condiții ca cele furnizate Achizitorului potențial conform Antecontractului, precizează reprezentanții APP.

Anterior Banca Națională anunța că „DOVERIE UNITED-HOLDING AD” este una dintre cele mai importante companii din Bulgaria. compania a fost înființată în anul 1996 ca un fond de privatizare cu un portofoliu de participații în peste 20 de întreprinderi din diverse domenii economice, care activează în mai multe țări din regiune.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram