/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Ce spun reprezentanții Guvernului despre angajații care ar fi gestionat conturi false pe Facebook

missing
14 februarie 2019, ora 16:08

Guvernul Republicii Moldova a venit cu o reacție referitor la informațiile oferite de compania Facebook, care a descoperit mai multe conturi false gestionate de o parte din angajații Guvernului din Moldova. Astfel, într-un comunicat al Guvernului se menționează că aceștia nu verifică activitatea de pe rețelele de socializare a peste 200 de mii de angajaților ai instituției.

În ceea ce privește comentariile sau postările făcute de lucrătorii din cadrul instituțiilor publice, precizăm că din bugetul de stat sunt achitați peste 200 de mii de angajați, iar Guvernul Republicii Moldova nu verifică activitatea pe conturile private de pe rețelele sociale ale angajaților săi. Mai mult, aceștia au diverse opțiuni politice, opinii, iar statul este obligat să păstreze granița dintre lupta cu fenomenul FakeNews și garantarea libertății de exprimare a cetățenilor”, se arată în comunicat.

De asemenea, aceștia au menționat că vor solicita informații suplimentare de la compania Facebook.

La începutul săptămâni, Facebook-ul a șters circa 168 de conturi false, 28 de pagini și opt conturi de Instagram. Și asta pentru că paginile vizate prezentau un comportament neadecvat, care vizează persoanele din Republica Moldova. conturile identificate au apărut în Moldova pentru a duce în eroare cititorii, în preajma alegerile parlamentare care vor avea loc la data de 24 februarie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram