/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/FOTO/ Facebook a șters 168 de conturi false din Moldova. Persoanele aflate în spatele conturilor ar fi angajații Guvernului

missing
14 februarie 2019, ora 13:27

La începutul acestei săptămâni, Facebook-ul a șters circa 168 de conturi false, 28 de pagini și opt conturi de Instagram. Și asta pentru că paginile vizate prezentau un comportament neadecvat, care vizează persoanele din Republica Moldova, potrivit newsroom.fb.com.

Astfel, Facebook-ul explică că conturile identificate au apărut în Moldova pentru a duce în eroare cititorii, în preajma alegerile parlamentare care vor avea loc la data de 24 februarie.

Având în vedere viitoarele alegeri din Moldova, am vrut să explicăm oamenilor despre acțiunile pe care le-am efectuat și despre faptele pe care le cunoaștem astăzi. Administratorii de pagini și deținătorii de cont au postat despre știrile și problemele politice locale, cum ar fi educația în limba rusă sau limba engleză și reunificarea cu România. Ei au postat fotografii manipulatoare.

De asemenea, aceștia menționează că peroanele aflate în spatele conturilor false de pe Facebook ar fi o parte din angajații Guvernului din Moldova, care au încercat să-și ascundă identitatea, însă au fost descoperite.

Deși oamenii din spatele acestei activități au încercat să-și ascundă identitatea, analiza noastră a constatat că o parte din această activitate a fost legată de angajații Guvernului moldovean.

Pentru anunțurile publicate pe Facebook și Instagram au fost cheltuiți circa 20.000 de dolari, achitați în dolari SUA, euro și lei românești.

Contactați, cei de la Guvern nu ne-a răspuns la telefon pentru o reacție.

Foto: newsroom.fb.com

Foto: newsroom.fb.com

Foto: newsroom.fb.com

Foto: newsroom.fb.com

Foto: newsroom.fb.com

Foto: newsroom.fb.com

Foto: newsroom.fb.com

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram