/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/INFOGRAFIC/ Zece pretendenți la fotoliile de deputați care au în garaje mașini de mii de euro, dar spun că acestea costă câteva mii de lei

missing
14 februarie 2019, ora 17:39

Unii dintre candidații la alegerile parlamentare din acest an, completându-și declarația de avere depusă la Comisia electorală Centrală (CEC), au tăiat unul sau câteva zerouri din valoarea în lei sau în euro a automobilelor pe care le dețin. Aceștia au diminuat astfel de câteva ori prețul real al mașinilor cu care se plimbă ei sau membrii familiilor lor.

Spre exemplu candidatul Partidului Socialiștilor (PSRM) pe circumscripția nr. 16, Ungheni, Ghenadi Mitriuc, indică în declarația de avere un automobil de model Toyota Verso, din anul 2011. Potrivit candidatului, această mașină costă circa 1 800 de euro, pe când pe piață un astfel de model de automobil de vinde cu prețuri ce pornesc de la 9 000 de euro.

Foto: auto-database.com

Candidatul Partidului ȘOR (PP ȘOR) pe circumscripția nr. 4, Rîșcani, Andrei Cocieru, afirmă că deține o mașină de model Opel Zafira, din anul 2000, care, potrivit declarației de avere, costă 700 de euro, în timp ce prețul mediu pe piață este de circa 3 600 de euro.

Foto: i.ytimg.com

Alexandru Slusari, candidatul blocului ACUM DA PAS pe circumscripția nr. 28, Chișinău, indică în declarația de avere un autoturism de model Nissan X-Trial, din anul 20105, care ar costa circa 1 250 de euro, iar pe piață, astfel de mașini de vând în medie cu 5 000 de euro.

Foto: Captură Youtube

Un alt candidat de la blocul ACUM DA PAS, Igor Munteanu, care este concurent pe circumscripția nr. 15, Călărași, scrie în declarație că deține o mașină de model Toyota Venza, fabricată în anul 2010, care ar costa aproximativ 3600 de euro, iar pe piață găsim astfel de autoturisme la un preț de circa 13 500 de euro.

Foto: cars.usnews.com

Vlad Bilețchi, candidatul care va încerca să ajungă în Parlament cu voturile alegătorilor de pe circumscripția nr. 26, candidând din partea Partidului Liberal (PL), indică în declarația de avere un automobil de model Honda Jazz, produs în anul 2012, care ar costa 500 de euro, prețul mașinii pe piață fiind în medie 7000 de euro.

Foto: bestcarmag.com

Candidatul PP ȘOR pe circumscripția nr. 9, Bălți, Igori Himici, afirmă că deține un automobil de model Hyundai Elantra, fabricat în anul 2015. Candidatul scrie în declarație că valoarea mașinii este de circa 500 de euro, în timp ce pe piață găsim acest tip de automobil la un preț de circa 8 700 de euro.

Foto: autotrader.com

Valeriu Cerba candidează independent pe circumscripția nr. 26, Chișinău. În declarația de avere prezentată la CEC, Cerba indică o mașină de model Skoda Superb, din anul 2014. Candidatul scrie că această mașină ar costa circa 3 000 de euro, iar pe piață găsim asemenea mașini la un preț de circa 10 000 de euro.

Foto: bauersecure.com

Un alt candidat al PP ȘOR, Victor Cotelea, care este și el concurent electoral pe circumscripția nr. 26, Chișinău, declară un autoturism de model Mitsubishi Outlander, fabricat în anul 2006, și indică valoarea acestuia ca fiind de 500 de euro. Totuși, pe piață acest model de mașină se vinde cu aproximativ 5000 de euro.

Foto: cstatic-images.com

Candidatul blocului ACUM DA PAS Vladimir Bolea, care se luptă pentru voturile alegătorilor de pe circumscripția nr. 27, Chișinău, indică în declarație o mașină de marcă Honda, din anul 2007, care ar costa 500 de euro. În declarația de avere a candidatului nu este indicat modelul mașinii, însă automobilele de această marcă, produse în anul 2007, costă nu mai puțin de 4000 de euro.

Foto: westchesterbenz.com

Pe pagina Alegeri.tv8.md găsiți mai multe informații despre alegerile parlamentare din acest an, cum ar fi: harta circumscripțiilor uninominale din țară și de peste hotare și candidații la funcția de deputat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram