/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un candidat independent pe circumscripția 51 promite călătorii fără viză în SUA și Canada

14 februarie 2019, ora 15:32

Candidatul a spus că starea de lucruri din țară l-a determinat să se implice în politică. A ales circumscripția care cuprinde SUA și Canada deoarece mai mulți ani a studiat, a muncit și locuit în SUA și cunoaște toate problemele moldovenilor stabiliți peste ocean. Candidatul și-a propus, în calitate de deputat, să facă tot posibilul ca moldovenii să se ducă fără viză în SUA și Canada, iar cei stabiliți acolo să poată mai ușor să obțină permisul de muncă. La fel, menționează că va pleda pentru ca cetățenii moldoveni din SUA și Canada să fie pensionați aici, în Republica Moldova, ca să aibă încă un motiv să se întoarcă acasă. Totodată, va opta pentru ca să mai fie încă două consulate în SUA și Canada. O altă propunere pe care o va promova este ca cei care revin și se lansează în afaceri să fie scutiți de impozite în primii cinci ani.

Candidatul a mai spus că peste ocean sunt foarte mulți moldoveni fără acte, de aceea își propune să le creeze posibilități să le obțină. Candidatul mai afirmă că va face tot ce îi stă în puteri ca medicina din SUA și Canada să fie mai accesibilă pentru moldoveni. „Eu voi fi acea persoană care cu demnitate o să-i reprezint pe cetățenii noștri”, a declarat candidatul.

În opinia lui Gheorghi Grozav, moldovenii pleacă din țară din cauza guvernării. Candidatul susține că foarte mulți moldoveni sunt apreciați peste ocean, deși puteau să aducă o contribuție substanțială țării lor. De când s-a implicat în campania electorală a înțeles că nu este un pas ușor să faci politică în Republica Moldova, trebuie să ai curaj. „Campania electorală nu este prea onestă. Este o adevărată luptă. Îi chem pe toți concurenții mei să înțeleagă că alegerile vin și pleacă, dar noi trebuie să schimbăm lucrurile în țara noastră”, a mai spus Gheorghi Grozav.

Candidatul independent la funcția de deputat pe circumscripția uninominală Nr. 51 SUA și Canada, Gheorghi Grozav, este cu numărul 7 în buletinul de vot. În această circumscripție, sunt 13 concurenți electorali.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram